5x bijzondere huizen om in te wonen

Nu de huizenmarkt zo krap is, moeten we creatief zijn! Woontool ZoekVraag.nl heeft een lijst met bijzondere huizen voor je opgesteld om jou te inspireren out-of-the-box te denken. Mogelijk geeft dit een nieuw perspectief binnen het proces van het vinden van jouw droomkoophuis of -huurhuis! Nieuwsgierig geworden naar onze inspirerende tips? Lees dan snel verder. 

1. Woonboot

Een woonboot is anders dan een reguliere boot - deze boten zijn namelijk zodanig ingericht dat men erop kan wonen én dat de primaire functie van de boot ook het wonen is. De mogelijkheden met een woonboot zijn zo goed als eindeloos; je kan kiezen voor een compacte woonboot met al het noodzakelijke, of uitpakken en een heuse watervilla creëren!

Voor langere tijd was het wonen op een woonboot een goedkoper alternatief voor een reguliere woning. Door strengere regels van de overheid hoeft dit echter niet altijd meer het geval te zijn, maar maandlasten kunnen wel nog altijd lager uitvallen dan een normale koopwoning. Het is belangrijk om voorafgaande aan de aanschaf van een woonboot de hypotheekvoorwaarden alvast in kaart te brengen. 

Ben je op zoek naar een droom-woonboot maar is de zoektocht nog niet tot haar eind gekomen? 

Ben je op zoek naar een droom-woonboot maar is de zoektocht nog niet tot haar eind gekomen?  Meld je aan bij Zoekvraag.nl!

Aanmelden

2. Tiny House

Het Tiny House is een trend die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Veel mensen ruilen een materialistisch leven met veel onnodige spullen in voor een praktisch ingerichte en minimalistische kleine woning. Wanneer je in een Tiny House wilt gaan wonen, heb je - net als wanneer je in een regulier huis wilt wonen - te maken met wet- en regelgeving. Jouw Tiny House mag je daarom ook niet zomaar op iedere plaats neerzetten, maar enkel op een plaats die een woonbestemming heeft. 

Hoeveel kost een Tiny House dan eigenlijk? De kosten voor een Tiny House lopen sterk uiteen. Houd hierbij rekening met bedragen vanaf 25.000 tot 100.000 euro. Bij het bouwen van een nieuw Tiny House kun je uiteraard zelf bepalen hoe 'gek' je het maakt. Wanneer je zelf de Tiny House bouwt scheelt dit heel veel kosten. Gebruik je tweedehands materialen? Dan scheelt dit natuurlijk nog meer kosten. 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden binnen het bouwen van een Tiny House? Bekijk dan deze pagina!

3. Kubus Woning

Bijna iedereen is wel bekend met deze bijzondere woningen: de Kubuswoningen. Een iconisch beeld aan de Rotterdamse Blaak. Deze te gekke woning vind je echter op meerdere plekken in het land, zoals in Helmond. De bijzondere woningen zijn ontworpen door architect Piet Blom en hebben een interessante indeling. De kubuswoning is namelijk vrijwel volledig met schuine wanden gebouwd. De woningen hebben opvallend veel lichtinval: ze hebben maar liefst 56 ramen! 

Wonen in een kubuswoning is niet voor iedereen weggelegd, want voor het indelen van de woning heb je enige creativiteit nodig. Een beetje goed ter been zijn is ook wel gewenst met de 60 interne traptreden. Hoewel er niet vaak mogelijkheid is om een kubuswoning te huren of te kopen heeft er recent wel een in Rotterdam te koop gestaan. Houd daarom je ogen open; wie weet wordt dit jouw volgende bijzondere koophuis!

4. Wonen in een oude school

Nu de woningmarkt zo krap is, worden projectontwikkelaars steeds creatiever. Zo gaan er veel oude scholen (of andere statige gebouwen) op de schop en worden deze omgetoverd tot prachtige (starters)appartementen. Veelal zijn deze appartementen ruim en licht. Dit komt door de grote ramen en hoge plafonds die je terugziet in veel oude scholen.

De kosten voor het wonen in een oude school zijn gelijk aan wonen in een regulier koophuis of huurhuis. Veel van deze projecten focussen zich op het ontwikkelen van betaalbare starterswoningen. 

Ben je op zoek naar jouw droomhuis maar is de zoektocht nog niet tot haar eind gekomen?  Meld je aan bij Zoekvraag.nl!

Aanmelden

5. Container woning

Een containerwoning is een stoere en trendy manier van wonen. Het is relatief goedkoop om een containerwoning te bouwen, kosten kunnen natuurlijk oplopen bij het inschakelen van een architect en het additionele materiaal om van de containers een 'huis' te maken. Wanneer je een woonunit of wooncontainer plaatst, plaats je eigenlijk een bijgebouw. Tot 40m2 hoef je in principe geen vergunning aan te vragen, mits het gaat om een bijgebouw. In sommige gevallen is de medewerking van een architect ook verplicht. Naast dat een containerwoning voor een mooie prijs gerealiseerd kan worden, is de woning ook nog eens duurzaam! Je kunt de woning namelijk bouwen met zowel nieuwe als gebruikte zeecontainers en gemiddeld kan een containerwoning zo'n 75 jaar mee!

containerwoning

Ben jij op zoek naar jouw droom koopwoning of huurhuis? Maar blijkt het vinden van een huurhuis of koophuis nog een lastige opgave? Schakel dan de hulp in van de ZoekVraag.nl tool! Door jouw woonwensen te koppelen aan de woningen binnen onze database, krijg je in een handomdraai een overzicht met de beschikbare woningen die voldoen aan jouw eisen. Staat jouw droomhuis er nog niet bij? Wees als eerste op de hoogte van nieuwe pareltjes op de woningmarkt. Erkende makelaars bieden namelijk als eerste bij ZoekVraag hun nieuwste woningen aan. 

Huis huren met ZoekVraag? Klik hier. Huis kopen met ZoekVraag? Klik dan hier