Huis kopen in Rotterdam

Huis kopen in Rotterdam

Rotterdam is een stad in Zuid-Holland die ontzettend veel te bieden heeft. Als je een huis koopt in Rotterdam dan woon je dichtbij andere steden zoals Schiedam, Den Haag, Gouda, Dordrecht en Delft. Het woningaanbod in Rotterdam is natuurlijk - net als in de rest van de grote steden - krap. Maar in Rotterdam vind je wel een gevarieerd woningaanbod. Zo koop je in het Centrum van Rotterdam vooral moderne appartementen en zijn de meeste woningen hoogbouw. Rondom het centrum van Rotterdam zijn de koophuizen vooral aanwezig in de vorm van rijtjeshuizen en eengezinswoningen. Verder is Rotterdam in vergelijking met Amsterdam goedkoper, zo is er in Rotterdam nog een huis op de kop te tikken voor onder de drie ton.

Rotterdam telt momenteel zo’n 300.000 huizen en appartementen. Hiervan is zo’n 35% een koopwoning. De stad is ingedeeld in 14 verschillende gebieden en 71 wijken. Dit is het beste onder te verdelen in Rotterdam Centrum, Noord, Zuid en Oost.

Maak nu een ZoekVraag profiel aan en vind je droomwoning!

Huis kopen Rotterdam Centrum

Het centrum van Rotterdam staat vol met nieuwe en moderne, postmoderne en hedendaagse gebouwen. Verder biedt het centrum van Rotterdam een breed aanbod aan restaurants, kunst en een sfeervol uitgaansleven.

Rotterdamse landmarks

Als je een huis koopt in het centrum van Rotterdam dan heb je waarschijnlijk een prachtig uitzicht op een van de verschillende oriëntatiepunten die Rotterdam rijk is. Hierbij kun je denken aan eyecatchers zoals de Erasmusbrug, de Kubuswoningen, het vernieuwde Centraal Station, de Markthal en de Euromast.

Rotterdam toerisme

De afgelopen jaren steeg het aantal toeristen dat de stad Rotterdam aandeed behoorlijk. Dit komt waarschijnlijk doordat Rotterdam altijd in beweging is en werd uitgeroepen tot één van de ‘top cities of the world’ door onder andere The Guardian en de New York Times.

Huis kopen Rotterdam Noord

Rotterdam Noord, ook wel het Oude Noorden genoemd, heeft de afgelopen tien jaar een flinke transformatie doorgemaakt. Het staat vol met opgeknapte vooroorlogse panden en prachtige gerestaureerde historische gevels.

Huis kopen Rotterdam Kralingen

Kralingen staat bekende als een chique wijk gevuld met romantische villawijken en statige panden. Ook zijn er veel studenten gehuisvest in de wijk Kralingen. De Erasmus Universiteit ligt immers op een steenworp afstand van deze wijk. Op de Oostzeedijk vind je allerlei leuke en gezellige restaurants en bruine cafés. Als je van groen houdt dan is dit de perfecte locatie om te kijken voor een huis, in de groene omgeving van Rotterdam Kralingen. Het grootste stadspark van Rotterdam bevindt zich namelijk in Kralingen: het Kralingse Bos. Een prachtige groene oase voor iedereen die behoefte heeft aan een stukje natuur en ontspanning.


Jij vraagt, wij zoeken

Geef jouw woonwensen op en wij starten vandaag nog met zoeken.
Stel jouw profiel samen en vind jouw perfecte woning. Wij zoeken voor jou!

Vind jouw match

Huis kopen Rotterdam Zuid

Huis kopen Rotterdam Zuid

Als je een huis koopt in Rotterdam Zuid dan zeg je dat je op Zuid woont. De wijken Afrikaanderwijk, Vreewijk, Ijsselmonde, Bloemhof en Hillesluis hebben allemaal hun eigen karakter. Door de vele verschillende wijken is Zuid ruim en uitgestrekt. Ook voor de wandelaar en natuurliefhebber is het Zuiderpark de perfecte plek om een relaxte middag te beleven. Je kunt er wandelen, picknicken, sporten en in de zomer barbecueën.

Huis kopen Rotterdam West

Rotterdam West is de nieuwe broeiplaats van Rotterdam. Zo kregen veel oude panden de afgelopen jaren een make-over en werden ze omgetoverd tot hippe koffietentjes, conceptstores en barbershops. Aan de oostkant van Rotterdam West ligt het Museumpark. Hier zijn de bekendste musea van Rotterdam te vinden zoals de Kunsthal en het Boijmans museum. Ook het Erasmus Medisch Centrum en de Hogescholen zijn in de buurt van het Museumpark te vinden.

Hou je van een historische en multiculturele sfeer? Dan is wonen in Rotterdam West perfect. In de wijk Delfshaven vind je eettentjes van allerlei nationaliteiten en woon je direct aan de prachtige oude havens aan de Maas. Ook fiets je gemakkelijk binnen 10 minuten naar het centrum van Rotterdam.

Huis kopen Rotterdam Oost

De grootste wijk in Rotterdam Oost is Prins Alexander. Dit is een dynamisch leefgebied met zeven woonwijk namelijk: Kralingseveer, Prinsenland/’s Gravenland, Het Lage Land, Oosterflank, Ommoord, Zevenkamp en Nesselande. Het gebied is uniek binnen Rotterdam omdat het moderne eengezinswoningen en appartementen aanbiedt in een aantrekkelijke groene woonomgeving. Het wordt goed beheerd en heeft voldoende voorzieningen in een veilige en kindervriendelijke omgeving met ruime en creatieve sportieve mogelijkheden. Prins Alexander is vooral aantrekkelijk voor gezinnen en middel- en hogere inkomens.

Ook het winkelcentrum Alexandrium is gelegen in Rotterdam Oost. Dit overdekte winkelcentrum bevat ruim 200 winkels. Als je op zoek bent naar de ideale plek om te shoppen, te ontspannen en lekker te eten met je familie of vrienden dan biedt Alexandrium dit allemaal. Direct aan het winkelcentrum ligt treinstation Rotterdam Alexander. Binnen een half uurtje ben je met de trein in hartje Utrecht of Den Haag! 

Maak nu een ZoekVraag profiel aan en vind je droomwoning!

 

Huis kopen Rotterdam Oost