Over ZoekVraag

Over ZoekVraag

ZoekVraag is het eerste woningmatch platform van Nederland. Op het ZoekVraag platform vind je een eerlijk, actueel en volledig aanbod van koop- en huurwoningen in Nederland die worden aangeboden door makelaars. Het doel van ZoekVraag is de woningzoeker zo goed mogelijk ondersteunen in het vinden van een droomwoning. Daarbij staat het zoeken en vinden van een woning centraal.

ZoekVraag maakt jouw zoektocht naar een koop- of huurwoning graag gemakkelijker. Zo zorgt het instellen van de juiste filters in de ZoekVraag-tool ervoor dat je potentiele huizen vindt die matchen met je persoonlijke voorkeur. Zo wordt het zoeken naar de perfecte woning makkelijker! Met de e-mailupdate blijft u altijd op de hoogte van de nieuwste woningen! En door de chat-functie is het contact met de makelaar nog nooit zo makkelijk geweest. Om een goede dienstverlening op de website aan te kunnen bieden houden wij rekening met het belang van de makelaar en de woningzoekende. Doordat de makelaar zelf zijn huizenportfolio bijhoudt op ZoekVraag (zonder tussenpersonen), komen de nieuwste koopwoningen sneller bij de woningzoeker terecht!

Zoek een huurwoning of koopwoning

Huis kopen

Onze missie

De missie van ZoekVraag is duidelijk: Het vinden van een geschikte woning voor woningzoekende, met minimale inspanning door het optimaal matchen tussen de woningzoekende en het marktaanbod. Met de ZoekVraag-tool proberen wij de woningzoekende optimaal van dienst te kunnen zijn bij het selecteren van hun droomwoning, gebaseerd op hun wensen en eisen. De ZoekVraag visie is een snellere doorlooptijd te genereren voor de woningzoekende. Dit proberen wij te verwezenlijken door de inspanning bij de makelaar te leggen. Door de ZoekVraag-tool worden er optimale matches gegenereerd zodat de woningzoekende sneller zijn of haar droomwoning vindt! Zo hoopt ZoekVraag in de toekomst de woningzoekende optimaal van dienst te kunnen zijn bij het ondersteunen, vinden en kopen van een woning!

Hoe het allemaal begon

Vanuit onze ervaring met het zoeken naar een geschikte woning in deze gespannen woningmarkt en het snelle veranderen van het aanbod, kwam ZoekVraag tot de ontdekking dat het zoeken via de traditionele kanalen zoals Funda en Pararius veel tijd in beslag nam. ZoekVraag heeft het idee dat dit veel sneller en gemakkelijker zou kunnen.

Gezien het feit dat de woningzoekende niet heel de dag de tijd heeft om te zoeken naar een passende woning in combinatie met de gespannen woningmarkt is een online tool erg geschikt voor woningzoekende.

Zo kwam ZoekVraag op het idee om een ZoekVraag-tool te ontwikkelen waar de consument zijn of haar ZoekVraag met specifieke wensen en eisen voor een woning kan neerleggen. Deze ZoekVraag-tool maakt automatisch een match met marktaanbod. Door het invullen van jouw ZoekVraag-wensen wordt er automatisch aanbod gegenereerd (gebaseerd op de eisen en wensen) waarvan de woningzoekende iedere dag een update krijgt.

Daarnaast hoorde ZoekVraag van makelaars dat het veel tijd kost om hun woningaanbod op bijvoorbeeld Funda te plaatsen. Hierdoor gaat er veel tijd verloren tussen het te koop aanbieden van je huis en het vinden van dat huis online. Doordat de ZoekVraag-tool ingevuld kan worden tijdens de opname van de woning staat het aanbod gelijk online en kunnen er gelijk matches gemaakt worden met woningzoekende.

Rotterdam huis kopen