De AankoopMakelaar

Wat is een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar ondersteunt je bij het zoeken en kopen van een huis. Een aankoopmakelaar gebruikt zijn of haar netwerk op de lokale woningmarkt waardoor ze jou snel op de hoogte kunnen brengen van potentiële woningen.

Aankoopmakelaars kunnen je helpen bij het maken van een keuze voor de juiste woning en gaan mee naar de bezichtiging van het huis.  Op het moment dat je jouw droomhuis hebt gevonden dan brengt de makelaar een bod voor je uit en voert hij of zij de onderhandelingen met de verkopende partij.

aankoop-makelaar-rotterdam

aankoop-makelaar-rotterdam

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar begeleid je dus in het koopproces van een huis. Hij of zij weet wat een woning echt waard is en voert de onderhandelingen uit. De aankoopmakelaar neemt het traject van de koop van de woning uit handen. Hij of zij verzorgt juridische en administratieve taken. Hieronder valt bijvoorbeeld het controleren van de koopovereenkomst.

Wat doet ZoekVraag?

ZoekVraag neemt een deel van de taken over van de aankoopmakelaar. Daarnaast maakt ZoekVraag gebruik van het aanbod van alle makelaars in plaats van één makelaar. Hierdoor heeft de woningzoekende extra kans om de juiste woning te vinden!

Wat kost een aankoopmakelaar?

De kosten van een aankoopmakelaar kunnen variëren. Sommige makelaars werken met een vast tarief, terwijl andere een percentage van de koopsom in rekening brengen. Dit wordt een courtage genoemd. Je kunt ter vergelijking beter een offerte aanvragen bij meerdere aankoopmakelaars en hierop je keuze maken.

aankoop-makelaar-rotterdam

aankoop-makelaar-rotterdam

Waarom aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar heeft zowel voor- als nadelen. De makelaar neemt werkt voor je uit handen en biedt advies bij het kopen van een woning. Omdat een makelaar niet emotioneel betrokken is bij de woning kunnen hij of zij een objectieve mening en advies geven. Een nadeel is dat een aankoopmakelaar geld kost. De kosten hierin kunnen variëren.