Een huis huren in Rotterdam

Een huis huren in Rotterdam

Ben je op zoek naar een betaalbare huurwoning in Rotterdam? Er zijn verschillende soorten woningen te huur in Rotterdam. Van appartementen tot studio’s, van kamers tot huurwoningen. Elke windstreek in Rotterdam heeft iets speciaals te bieden.

Je kan een woning huren van een particulier of via een makelaar. Er zijn ook verschillende woningcorporaties te vinden in Rotterdam zoals Anti-Kraak en Adhoc. Deze woningcorporaties bieden woningen aan in bedrijfspanden die zij in beheer hebben gekregen. Voor deze woningen zijn de huurprijzen relatief lager. Voordat je op zoek gaat naar een geschikte huurwoning is het slim om eerst in kaart te brengen wat je wensen zijn en hoeveel geld je maandelijks hebt te besteden aan je vaste lasten. Hieruit is het makkelijker om een geschikte huurwoning te selecteren. Daarnaast adviseren we te kijken naar de verschillende woonwijken in Rotterdam. Wij hebben deze voor je op een rijtje gezet!

Rotterdam Noord

Rotterdam Noord is hip en happening. In het Oude Noorden zijn verschillende hotspots te vinden als het Schieblock en de Hofbogen. Het Oude Noorden is een wijk met zowel een werelds als gemoedelijk karakter! Het Oude Noorden krijgt een nieuwe boost door de creatievelingen die zich hier vestigen. Dit resulteert in een mix van gezellig volks en bijzonder hip. Naast het centraal station zijn industriële panden getransformeerd tot bars en clubs waar studenten graag vertoeven. Ook het stuk rond de Hofbogen, waar je via de opvallende gele voetgangersbrug ‘de Luchtsingel’ kan lopen naar een uniek stukje Rotterdam, laat zich steeds meer ontpoppen tot een creatieve hotspot.

Bij de Hofbogen begint het Oude Noorden. Dit stukje Rotterdam biedt een mix van mensen, leeftijden en culturen en wordt gezien als een volkswijk en hipster heaven in één! Wil je toch liever iets rustiger wonen? Dat kan in het groene Blijdorp vlakbij het Vroesenpark. In de zomer vind je hier veel studenten in het gras, vrienden die barbecueën en op z’n tijd een festival.

In Noord heb je verschillende studentenwoningen en appartementen. De kamers, studio’s en appartementen in woongebouwen voor studenten kun je huren als je een voltijd opleiding in Rotterdam volgt. Daarnaast biedt het Oude Noorden studio’s en appartementen voor huurders die na hun studie gaan werken en willen doorverhuizen.

4 x Rotterdam Noord

 1. In de zomer luieren en barbecueën in het Vroesenpark
 2. Mensen kijken vanaf de knalgele Luchtsingel
 3. Met je date naar diergaarde Blijdorp
 4. Rondsnuffelen in de bijzondere boetiekjes van 't Zwaanshals

Rotterdam West

Vroeger werd Rotterdam West nog wel eens het Wilde Westen genoemd, maar vandaag de dag is Rotterdam West the place to be! In de wijk vind je veel vooroorlogse panden die liggen aan kleurrijke straten en pleinen.

Het kloppende hart van Rottedam West is de Nieuwe Binnenweg. Rotterdam West is de nieuwe broeiplaats van Rotterdam. Zo kregen veel oude panden de afgelopen jaren een make-over en werden ze omgetoverd tot hippe koffietentjes, conceptstores en barbershops. Er zijn verschillende musea te vinden in Rotterdam West zoals de Kunsthal en het Boijmans museum. Hier zijn tevens het Erasmus Medisch Centrum en de hogescholen te vinden.

In West zijn verschillende bijzondere woongebouwen te vinden. Aan de Coolhaven is een gerenoveerd pakhuis te vinden die nu dient als woonlocatie, maar ook een oud douanekantoor en het voormalige Belastingkantoor hebben een opknapbeurt gekregen.

De kamers, studio’s en appartementen in woongebouwen voor studenten kan je huren als je een voltijd studie volgt in Rotterdam. Daarnaast biedt Rotterdam West studio’s en appartementen voor huurders die na hun studie gaan werken en willen doorverhuizen.

4 x Rotterdam West

 1. Je muziekcollectie uitbreiden bij de Plaatboef
 2. Naar wereldse optredens bij podium Grounds
 3. Struinen langs ateliers en winkeltjes vol antiek
 4. In de zomer naar pop-up restaurant De Viskantine


Jij vraagt, wij zoeken

Geef jouw woonwensen op en wij starten vandaag nog met zoeken.
Stel jouw profiel samen en vind jouw perfecte woning. Wij zoeken voor jou!

Vind jouw match

huis-huren-rotterdam-oost

Rotterdam Oost

In Prins Alexander vind je als student sneller een kamer dan in andere Rotterdamse wijken. Prins Alexander ligt ten oosten van de Rotterdamse binnenstad. Je vindt hier meerdere winkelcentrums, uitgaansgelegenheden en verschillende sportverenigingen.

Tussen het Centrum en Rotterdam Oost is het Kralingse bos te vinden. Deze plek wordt door vele gebruikt als de perfecte plek om te relaxen en sporten. En vanuit het bos ben je zo in de binnenstad! Vanaf het Kralingse bos ben je ook binnen 10 minuten op Kralingse Zoom met de Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam op loopafstand!

De kamers, studio’s en appartementen in woongebouwen voor studenten kun je huren als je een voltijd studie volgt in Rotterdam. Daarnaast biedt Rotterdam Oost studio’s en appartementen voor huurders die na hun studie gaan werken en willen doorverhuizen. 

4 x Prins Alexander

 1. Shop till you drop in winkelcentrum Alexandrium
 2. Luieren en barbecueën bij de Kralingse Plas
 3. Een dagje strand bij de Zevenhuizerplas
 4. Binnen no-time met de trein in Utrecht of Den Haag

Rotterdam Zuid

Steeds meer mensen weten de weg naar Rotterdam Zuid te vinden. Ook op zuid zijn er hotspots te vinden waaronder het Luxor Theater, het iconische Hotel New York of het Nederlands fotomuseum. Katendrecht heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van oude zeemansbuurt tot hippe buurt en staat tegenwoordig bekend als food walhalla

Het oudste woongebouw Cité vind je op de levendige Kop van Zuid dichtbij Hogeschool Inholland. Perfect dus voor studenten! Dit woongebouw biedt verschillende kamers en studio’s voor studenten die aan een opleiding beginnen in Rotterdam. Maar ook in het dieper gelegen zuiden vind je huurwoningen en kamers.

4x Rotterdam Zuid

 1. Je culinair laten verassen in de Foodhallen
 2. De nieuwste theatershows bekijken in het Luxor
 3. Rondtoeren met de watertaxi
 4. Bezoek het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland; Winkelcentrum Zuidplein!

huis-huren-rotterdam-zuid