Wonen op Katendrecht

Wonen op Katendrecht?

Altijd al willen wonen op een eiland? Misschien is Katendrecht (ook wel de Kaap genoemd) wel de plaats voor jou. Dit schiereiland werd meer dan een eeuw geleden bezet door de eerste gastarbeiders uit China en zo ontstond de Chinatown van de stad. In recentere geschiedenis werd Katendrecht een steeds populairdere plek voor de Rotterdamse zeebonk om te vertoeven. Deze ontwikkeling bracht veel dames van lichte zeden naar de wijk, waardoor het een rosse buurt werd. Dit imago hield tot de jaren 80 aan, toen er plannen waren om de wijk om te toveren tot een hippe buurt voor jonge gezinnen. De huizen uit de jaren 80 en de nieuwbouw uit 2000 en 2010 trok inderdaad een nieuw publiek, waardoor de wijk een hele gemengde buurt is geworden.

Appartement Katendrecht

Wonen op Katendrecht

Wat heeft wonen op Katendrecht te bieden?

Met de komst van de nieuwbouw kwamen ook jonge ondernemers die hun kansen schoon zagen. Zo is op het Deliplein een van de Fenix loodsen omgebouwd tot de Fenix Food Factory, waar men een hip hapje kan halen of een lokaal gebrouwen biertje kan drinken op het terras aan de Maas. Op het Deliplein zijn meerdere horeca hotspots en op de Veerlaan vind je theater Walhalla. Ook niet onbelangrijk is de bekende bezienswaardigheid de SS Rotterdam in Katendrecht te vinden. Een tattoo zetten kan bij de legendarische tattoo shop in Katendrecht, genaamd Tattoo Bob en voor een echt nostalgisch potje flipperen kun je terecht bij het Dutch Pinball Museum. Door het oversteken van de Rijnhavenbrug (soms de Hoerenloper genoemd door het rosse imago van de wijk) kom je terecht op Kop van Zuid, waar het Nederlands Fotomuseum en hotel New York te vinden zijn.

Huizen op Katendrecht

Met de vooroorlogse huizen, de vernieuwde gebouwen uit de jaren 80 en de nieuwbouw uit de 21e eeuw is er een goede mix van koopwoningen, huurhuizen en sociale huur. Wonen op Katendrecht betekent wonen op een schiereiland, dus de appartementen aan het water zijn in overvloed. Zo heb je de Maashavenkade, Rijnhavenkade en Nico Koomanskade, maar ook gebouwen als De Groene Kaap op de Brede Hilledijk. Met een huis in Katendrecht ben je verbonden met de rest van de stad door middel van de noord-zuidlijn van de RET metro, met metro stations Rijnhaven en Wilhelminaplein. Écht reizen in stijl gaat natuurlijk met de watertaxi, die aanlegt aan de Katendrechtse Haven.

Huizen Katendrecht