Wonen in Rozenburg

huis kopen in rozenburg

Wonen in Rozenburg

Rozenburg is een klein dorp aan de zuidkant van de Nieuwe Waterweg. Het dorp heeft ongeveer 12.000 inwoners en is onderdeel van gemeente Rotterdam. Rozenburg is een dorp met een rijke historie. De haven van Rozenburg werd in 1874 gebouwd en werd al snel een belangrijke industrie voor het dorp. In de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw, groeide Rozenburg snel en werden er veel nieuwe huizen gebouwd voor de havenarbeiders.

In de Tweede Wereldoorlog was Rozenburg als havenplaats een belangrijke plek voor de Duitse bezetters, waardoor het dorp vaak werd gebombardeerd door de geallieerden. Veel gebouwen werden beschadigd of verwoest tijdens de oorlog. Na de oorlog werd Rozenburg herbouwd in de stijl van de "wederopbouwarchitectuur", daarom zijn er veel huizen uit de jaren 50 en 60 terug te vinden in het dorp.

Wat heeft wonen in Rozenburg te bieden?

Rozenburg is ook een populaire plek om te wonen voor mensen die in de grotere steden werken, zoals Rotterdam. Het dorp is goed bereikbaar met de bus en zelfs een pontje over de Nieuwe Waterweg naar Maassluis. Het duurt ongeveer 20 minuten om naar Rotterdam te rijden met de auto. Er zijn ook veel fiets- en wandelpaden in Rozenburg, waardoor het een ideale plek is voor mensen die graag in beweging blijven. De bekendste plek om de natuur in te duiken is natuurlijk de Landtong, het langwerpige stuk groen aan de linkerkant van het dorp. Hier kun je langs wandelpaden genieten van de natuur en de Schotse Hooglanders. Helaas zijn de konikpaarden weggehaald uit dit gebied, omdat de paarden ziek werden na het eten van giftige planten.

Er zijn ook veel voorzieningen in Rozenburg, zoals supermarkten, sportverenigingen, scholen en een bibliotheek. Er zijn ook diverse restaurants en cafés in het dorp. In Rozenburg is er ook genoeg te doen voor de kinderen. Er zijn veel speeltuinen en parken in het dorp, zoals de Dorpstuin. Ook zijn er in het dorp diverse verenigingen te vinden, voor sporten zoals voetbal, hockey en gymnastiek. Daarnaast is er ook een zwembad.

In Rozenburg ligt de WOZ-waarde van huizen ongeveer rond de 250.000. Er zijn veel huizen te vinden aan de Laan van Nieuw Blankenburg, Grote Stern, de Molenlaan en de Mevrouw J. Aschoff-Stiermanlaan. Aan de Meeuwensingel en de Esdoornlaan kun je prachtig aan het water wonen met veel groen in de buurt. In de Vogelwijk zijn ook vele woonopties, zoals de Nachtegallaan, de Gruttostraat en de Lepelaarsstraat.

huis huren in rozenburg rotterdam