Wonen in Prinsenland

Wonen in Prinsenland

Verstopt achter het Kralingse Bos schuilt een heerlijk rustige wijk in Rotterdam. Prinsenland is een oase van stilte en groen in een stad die bekend staat om precies het tegenovergestelde. De wijk is een echte smeltkroes van bevolkingsgroepen, zowel studenten en jonge gezinnen als de echte Oud-Rotterdammer zijn hier meer dan welkom. Wie komt wonen in Prinsenland plukt de vruchten van de stad maar leeft tegelijkertijd in rust!

Prinsenland is te bereiken via de A16 en staat in nauwe verbinding met metrolijn A en B met in de wijk twee metrostations, Prinsenlaan en Schenkel (dit metrostation is op het randje van Prinsenlaan te vinden maar is voor veel bewoners het makkelijkst bereikbare metrostation). Bewoners van Prinsenland kunnen terecht bij twee winkelcentra, namelijk winkelcentrum Prinsenland en winkelcentrum Het Lage Land. Twee metrohaltes verder kun je het grootste winkelcentrum van Rotterdam vinden, namelijk het Alexandrium. Op het Samuel Esmeijerplein in de Prins Alexanderpolder is elke vrijdag een grote markt te vinden.

Huizen in Prinsenland

Wonen in Prinsenland

Wat heeft wonen in Prinsenland te bieden?

Het kroonjuweel van de wijk is het Prinsenpark, een ruim en groen park in het midden van Prinsenland. Dit park is het thuis van Avonturenspeeltuin Pietje Bell en de begraafplaats Oud Kralingen. Aan het wandelpad dat door het hele park kruist vind je ook een skatepark en een buitensportpark. Het meest merkwaardige onderdeel van het Prinsenpark is het Vierkant Eiland op de Plas. Dit betonnen kunstwerk ligt, zoals de naam suggereert, midden in het water. Het is te bereiken via twee bruggen en je kunt het kunstwerk beklimmen met de meerdere trappen die zijn gemonteerd. In de winter wordt op de plas door de bewoners geschaatst naar hartenlust.

Voor de sportievelingen is Prinsenland een ideale wijk. In de wijk is een overdekt zwembad te vinden en aan de andere kant van de A16 is een overvloed aan sportclubs te vinden. Tennis, rugby, klimmen, voetbal, schieten, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te doen in de buurt. Voor de wandelaars en fietsers is het Kralingse Bos en voor de watersport kun je terecht bij de Kralingse Plas.

Een overgroot deel van de huizen in Prinsenland zijn appartementen. Meer dan de helft van de huizen zijn dan ook sociale huur en 35% van de huizen zijn koopwoningen. De WOZ-waardes van huizen in de wijk ligt erg uit elkaar. Zo zit een kwart van de huizen rond de 175.000 euro en een kwart van de huizen rond de 350.000 euro. Ook hier is weer te zien dat de verschillende bevolkingsgroepen bij elkaar in dezelfde wijk leven.

Veel huizen in Prinsenland liggen aan het water. Er zijn vele singels te vinden, zoals de Nancy Zeelenbergsingel, de Jinnahsingel, de Hattasingel en de Nehrusingel. Grote appartementencomplexen zijn te vinden in de Dosiostraat, de Tattistraat en de Michelangelostraat. Rijtjeshuizen zijn te vinden in de Lotte Stam-Beesestraat, Alida Tartaud-Kleinstraat en de Marie van Eijsden-Vinkstraat.