Wonen in Oosterflank

Huizen in Oosterflank

Wonen in Oosterflank

Oosterflank is te vinden achter het groene Kralingse Bos, in het noordoosten van Rotterdam. De wijk houdt een gepaste afstand van de drukke stad, zowel figuurlijk als letterlijk. Oosterflank heeft een bijzondere opbouw. Deze woonwijk is in de jaren 80 gebouwd als ‘bloemkoolwijk’ (ook wel woonerfwijk), een manier van inrichting van een wijk waar de straten als bloemkoolroosjes afbuigen van de grote wegen. Op deze manier wordt de autoverkeerstroom beperkt en krijgt kleiner vervoer zoals de fiets voorrang. Dit maakt Oosterflank een veilige omgeving voor bijvoorbeeld (jongere) kinderen.

Deze wijk is natuurlijk bekend om het overdekte winkelcentrum het Alexandrium. Met meer dan 200 winkels is dit winkelcentrum de grootste van heel Rotterdam, niet slecht om op loopafstand vandaan te wonen. Naast het overdekte winkelcentrum heeft Oosterflank meerdere basisscholen en middelbare scholen. Ook de sporter hoeft niet verder te zoeken dan Oosterflank, de wijk heeft tennisvelden, een voetbalvereniging en een overdekte sporthal. De wijk grenst aan Schenkel, waar nog meer sportvoorzieningen te vinden zijn, waaronder een hockeyclub en een honkbalclub. Als je de Capelseweg oversteekt kom je uit in Capelle aan den Ijssel, ook hier is voor de actieveling genoeg te doen, zoals een wandeling of een fietstocht door het prachtige Schollebos.

Wat heeft wonen in Oosterflank te bieden?

Oosterflank is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo rijdt de metro langs drie haltes aan de rand van de wijk, namelijk halte Prinsenlaan, Oosterflank en Rotterdam Alexander. Op metrohalte Rotterdam Alexander stap je eenvoudig over op het treinnetwerk naar Rotterdam Centraal of richting Gouda. Ook rijden er meerdere bussen door de wijk en kun je via de Hoofdweg gemakkelijk de stad in en uit rijden. Aan eetgelegenheden zit Oosterflank ook niet verlegen. Het Alexandrium heeft voldoende horeca om zowel voor ontbijt, lunch als diner terecht te kunnen. Een koffietje in het winkelcentrum of een hapje sushi bij de Shiki Lounge.

De waarde van de huizen ligt in Oosterflank verrassend laag voor de relatief late bouw van de huizen in de jaren 80. Zo ligt de WOZ-waarde van meer dan zestig procent van de huizen rond de 200.000 euro. Dit zijn voornamelijk lage appartementen zonder lift, maar er zijn ook eengezins hoekwoningen in de wijk te vinden. De wijk bestaat voor ongeveer 60 procent uit sociale huur, maar er zijn ook voldoende koophuizen te vinden.

Net zoals andere wijken in Rotterdam Oost zijn er veel singels te vinden in Oosterflank. Zo woon je prachtig langs het water op de Kieldreef, de Bordeauxdreef, de Koldingdreef en de Messinadreef. Rijtjeshuizen zijn overal te vinden, bijvoorbeeld langs de Evenaar, het Palermohof en de Toulondreef.

Wonen in Oosterflank