Wonen in IJsselmonde

Wonen in Groot-IJsselmonde?

Net onder de Maas, omringd door het spoor, de A16 en eindigend bij het Zevenbergsedijkje ligt een wijk met veel karakter. Groot-IJsselmonde is een manusje van alles, mede mogelijk gemaakt door de omvang van de wijk (waar de naam Groot-IJsselmonde ook op slaat). In Groot-IJsselmonde zijn veel verschillende soorten woningen te vinden, maar appartementen en tussenwoningen maken het grootste deel van de wijk op. De WOZ-waarde van meer dan de helft van de huizen in Groot-IJsselmonde ligt rond de 175.000 euro. De woningen in de wijk zijn voor een groot deel gebouwd in de jaren 60 en 70. Omdat de wijk te groot is om over één kam te scheren is de wijk voor onderzoeksdoeleinden opgedeeld in twee delen, Groot-IJsselmonde Noord (Groenenhagen-Tuinenhoven, Zomerland en Sportdorp) en Groot-IJsselmonde Zuid (Kreekhuizen, Hordijkerveld en Reyeroord).

Wonen in Ijsselmonde

Huizen in Groot-Ijsselmonde

Wat heeft wonen in Groot-IJsselmonde te bieden?

Groot-IJsselmonde is een groene wijk met veel ruimte voor sport en beweging. Zo vind je naast het gepast genaamde Sportdorp meerdere voetbalverenigingen, een hockeyvereniging en een atletiekvereniging. Voor wandelingen kun je in de wijk terecht bij park De Twee Heuvels, de naam heeft wederom een vrij logische verklaring, gezien het park twee grote heuvels heeft die de illusie geven dat het park oneindig doorgaat.

Voor shoppen kun je in de wijk terecht bij winkelcentrum Keizerswaard. Dit winkelcentrum heeft tientallen winkels, zowel grote nationale winkelketens als lokale pareltjes. Elke donderdag kun je aan de Herenwaard ook terecht voor de markt van IJsselmonde. Voor de cultuursnuivers onder ons is er een cultuurpodium genaamd Islemunda en voor de boekenwurmen heeft IJsselmonde een bibliotheek. Daarnaast is de wijk ook het thuis van Maasstad Ziekenhuis. Prinsheerlijk wonen in straten als de Hordijk of de Sluiskreek, of de lange Zuider Kerkedijk of Bommelerwaard.

Wonen in Oud-IJsselmonde

De logica van plaatsnamen houdt helaas op bij Oud-IJsselmonde (dat volgens ons gewoon Klein-Ijsselmonde zou mogen heten). Deze buurt net aan de Maas is wellicht het meest bezochte deel van Ijsselmonde, en met goede redenen. Deze buurt is namelijk het thuis van het stadion van Feyenoord, de Kuip. Dit iconische thuis van dé voetbalclub van Feyenoord is makkelijk te bereiken door treinhalte Rotterdam Stadion en de tram. Naast het voetbalstadion heeft Oud-Ijsselmonde ook een recreatiezone met onder anderen een bioscoop, een bowlingbaan, een speelhal en meerdere horecagelegenheden.

Wonen in Oud-IJsselmonde heeft echter nog een groot voordeel. Het Eiland van Brienenoord is een natuurgebied dat alleen te bereiken is via twee bruggen. Op dit eiland is naast een wandelroute ook een natuurspeeltuin en een groot cluster volkstuintjes. Ook kun je op dit eiland Schotse Hooglanders en zelfs bevers spotten. Kortom een ideale plek voor een wandeling met vrienden en familie.

Wonen in Oud-Ijsselmonde