Wonen in Hillegersberg

Op zoek naar een huis in Rotterdam Hillegersberg?

Wil je wonen in Rotterdam maar toch nog een dorps gevoel krijgen bij je woonomgeving? Wellicht is Hillegersberg dan wel de juiste wijk voor jou. Deze groene wijk in het noorden van Rotterdam ligt boven de Rotte en rondom de Bergse Plassen. Het dorpse gevoel is geen toeval, deze wijk was vroeger een eigen dorp met een rijke geschiedenis.

Op zoek naar een huis in Rotterdam Hillegersberg

Wat is er in Hillegersberg te doen

Wat is er in Hillegersberg te doen?

Wonen in Hillegersberg betekent niet stilzitten. Met een eigen voetbalclub en lokale scoutingverenigingen is er voldoende mogelijkheden voor jongeren om te bewegen. Maar er is voor ieder wat wils in een van de vele parken, zoals het Melanchtonpark en het Plaswijckpark. Met de Bergse Plassen in je spreekwoordelijke achtertuin is er natuurlijk ook veel pret in en om het water te vinden, zoals een boottocht maken of een wandeling langs de Rotte en de Bergse Voorplas in het Prinsemolenpark.

Aan winkelen is in Hillegersberg ook geen gebrek, zo zijn er veel leuke winkels in het winkelcentrum aan de Weissenbruchlaan en de Bergse Dorpsstraat. Ook bij de Kleiweg en vanaf de Molenlaan naar de Van Beethovensingel kun je terecht voor vele shopgelegenheden.

Waar komt de naam Hillegersberg vandaan?

Zoals al eerder werd gezegd, heeft Hillegersberg een rijke geschiedenis. Het was in de middeleeuwen een klein dorp met weinig inwoners. De naam komt van de legende van Hillegonda, een reus die per ongeluk zand liet vallen en op deze zandberg een huis heeft gebouwd. Het is dus eigenlijk Hillegondasberg. Deze mythe leeft voort in de iconische Hillegondakerk gelegen aan de Kerkstraat.

Hillegersberg is niet de enige bijzondere naam in deze buurt. Over een straatnaam is een lokale mop bedacht:

ALARMCENTRALE: Wat kan ik voor u doen?

MAN: Er is een ernstig ongeluk geweest, iemand is aangereden en zwaargewond! Er moet dringend een ambulance komen!

ALARMCENTRALE: Wat is de locatie?

MAN: Burgemeester Lefèvre de Montignylaan.

ALARMCENTRALE: Kunt u dat voor mij spellen?

MAN: Moment, ik sleep hem even naar de Molenlaan en dan bel ik u terug.

Wonen in Hillegersberg