Wonen in Crooswijk

Wonen in Crooswijk?

Wonen in Crooswijk heeft in de afgelopen 20 jaar een hele nieuwe betekenis gekregen. Deze wijk ten oosten van de Rotte heeft een makeover gekregen waar niet iedereen op zat te wachten. Crooswijk, voor sommigen bekend uit het bekende televisieprogramma Crème de la Crooswijk, stond bekend als een echte volksbuurt. Hier woonden de Rotterdammerts met een natte T die niet lullen maar poetsen. Deze volksbuurt is in de afgelopen 20 jaar door de gemeente Rotterdam omgetoverd tot een paradijs voor de yup (young urban professional). Met het slopen en renoveren van oude huizen is er plaats gemaakt voor de tweeverdieners die de gemeente graag in deze wijk willen laten wonen.

De wijk bestaat uit drie gedeeltes, namelijk het stadse Rubroek, Oud-Crooswijk (letterlijk en figuurlijk) en het duurdere Nieuw-Crooswijk. Voor bewoners van Crooswijk is het stadse leven erg makkelijk gemaakt, gezien alles in de buurt ligt. 

Wonen in Crooswijk

Wonen in Rubroek

Wat heeft wonen in Crooswijk te bieden?

Een wandeling maken langs het water aan de Crooswijksesingel en de Boezemsingel, de dagelijkse boodschappen halen op de Crooswijkseweg of even het centrum in met tram 7 of 8 (of de bakfiets natuurlijk), horen allemaal bij de lifestyle. Voor winkels kun je terecht op de Jonker Fransstraat en de Goudsesingel in Rubroek. Picknicken, barbecueën, wandelen en fietsen kan gedaan worden in het Kralingse Bos. Voor wateractiviteiten als een bootje varen, zeilen of gewoon een strandje pakken kun je terecht bij de Kralingse Plas.

De wijk heeft veel hechte gemeenschappen. Zo zijn er bijvoorbeeld schoonmaakbendes, die gezamenlijk de straat op gaan om de wijk netjes te houden. Met prachtige huur- en koopwoningen aan de Paradijslaan en Boezemlaan kun je genieten van veel groen en water in de buurt. Voor lichaamsbeweging kun je in Crooswijk het beste naar het Schuttersveld gaan. Maar het meest imposante gedeelte van de wijk is de Algemene Begraafplaats Crooswijk. Met een monument voor verzetsstrijders en een ereveld voor militairen is dit Rijksmonument is zeker de moeite waard.