Wonen in Blijdorp

Wonen in Blijdorp?

Dit rustige deel van Rotterdam is al bijna een eeuw een begrip in Rotterdam. Deze wijk vlak boven het centraal station heeft zijn naam te danken aan de Blijdorpse polder. Omdat deze wijk het bombardement van Rotterdam grotendeels heeft overleefd, zijn er veel vooroorlogse woningen en gebouwen te bewonderen. De groene straten en de centrale locatie maken deze wijk ideaal voor een rustig stadsleven met alle voorzieningen in de buurt.

Er is natuurlijk een andere reden dat de wijk Blijdorp zo’n bekende naam heeft. Er is namelijk een gelijknamige dierentuin in deze wijk te vinden. Dierentuin Blijdorp is bekend door heel Nederland, voornamelijk door de opmerkelijke gebeurtenis van een losgebroken gorilla genaamd Bokito. Deze dierentuin, die eerst te vinden was in Cool maar verhuisd werd na de bombardementen, is niet alleen van binnen te bewonderen. Voorbijgangers kunnen zelfs buiten genieten van deze dierentuin, want flamingo’s en pelikanen zijn gratis te bewonderen vanaf de oude ingang. Daarnaast kunnen treinreizigers nog wel eens een giraf spotten onderweg van spoor 16. In de wijk zijn ook meerdere ooievaarsnesten te vinden.

Wonen in Blijdorp

Wat heeft wonen in Blijdorp te bieden

Wat heeft wonen in Blijdorp te bieden?

Naast de prachtige dierentuin heeft wonen in Blijdorp nog een aantal voordelen. Zo zijn er in de wijk meerdere parken te vinden, waaronder het Vroesenpark en het Roel Langerakpark. Als het zonnetje schijnt, bloeien de parken helemaal op. Rotterdammers komen vanuit de hele stad om te picknicken, barbecueën, sporten of juist relaxen. De hond uitlaten, een biertje doen en genieten van de natuur en de mensen om je heen. Ook is het Roel Langerakpark ook het thuis van een aantal muziekfestivals. Dit maakt de zomersfeer uiteraard compleet.

Boodschappen doen op het Bentinckplein, even naar de kapper op de Walenburgerweg en daarna een pizza halen op de Stadhoudersweg. Tussen de huizen in Blijdorp is veel groen te vinden, zoals de Statenweg of langs de Statensingel, waar in de lente een wandeling langs de bloeiende bloesems gemaakt kan worden. Een verborgen pareltje in de buurt is de Spoortuin. De Spoortuin is te vinden vlak achter het spoor van Rotterdam Centraal, in de buurt van de oude ingang van Diergaarde Blijkdorp. Deze tuin achter de Essenburgsingel heeft een wandelroute met houten bruggetjes over sloten, moestuintjes en een speeltuin.

De sportgelegenheden zijn in overvloed in Blijdorp. Naast de wandelpromenade richting de diergaarde, waar naar hartenlust gewandeld, hardgelopen en zelfs gefrisbeed kan worden, heeft Blijdorp een atletiekbaan, een voetbalvereniging, tennisbanen en meerdere overdekte sportzalen. Voor de echte avonturier is er in Blijdorp een camping. Stadscamping Rotterdam ligt naast de de Kanaalweg en verwelkomt iedereen die wil ervaren hoe het is om in Blijdorp te wonen, met als enige verschil dat je in een tentje slaapt...