Wonen in Ommoord

Benieuwd naar een woning in Ommoord?

Wonen in Ommoord heeft bij sommige Rotterdammers nog wel eens een stoffig imago. Met veel gebouwen die gebouwd zijn tijdens de wederopbouw van Rotterdam in de jaren 50 en een relatief grijze bevolking heeft de wijk de onfortuinlijke bijnaam ‘de Sahara van Rotterdam’ gekregen. Maar deze rustige en groene wijk is ontzettend in opkomst! Steeds meer jongere gezinnen trekken naar deze wijk voor de ruimte, de rust, het groen, de voorzieningen en de goede kans op een koopwoning.

Ommoord staat ligt in het bekende stadsdeel dat vernoemd is naar een man van blauw bloed, namelijk Prins Alexander van Oranje-Nassau, niet te verwarren met onze huidige koning, Willem Alexander. Dit stadsdeel is ontstaan vanuit de Prins Alexanderpolder, die is ontstaan in de 19e eeuw. Vroeger was Ommoord een moerassig gebied, waar ook de naam Ommoord vandaan komt (Ouwe Moor).

Koophuis Rotterdam Ommoord

Wonen in Ommoord - wat is er te doen?

Wat is er in Ommoord te doen?

Ommoord heeft meerdere winkelcentra. Uiteraard is er het bekende Alexandrium winkelcentrum, dat te bereiken is met de trein en de metro op station Alexander. Ommoord heeft daarnaast nog een winkelcentrum genaamd Binnenhof, met een gelijknamig metrostation waar metrolijn A tot een einde komt. Verder zijn er in Ommoord meerdere sportverenigingen te vinden en kun je naar hartenlust wandelen in een van de prachtige groene gebieden, zoals het Ommoordse veld, het Albert Schweitzerplantsoen en de Wijktuin Ommoord. Ook kun je een hapje gaan eten bij een van de eetgelegenheden in Prins Alexander, zoals restaurant Shiki.

Appartementen in Ommoord

Via de Prins Alexanderlaan, boven de President Rooseveltweg, die heel Ommoord in tweeën verdeelt, staan vele appartementsgebouwen met hechte gemeenschappen. Bij metro halte Romeynshof kun je terecht bij de gebouwen aan de Soderblomplaats, Nansenplaats en Kelloggplaats. Één metrohalte verder vind je het Binnenhof, met appartementen aan de Robert Kochplaats, Niels Bohrplaats en Zernikeplaats. Achter het winkelcentrum woont men aan de Joliotplaats, Curieplaats en Einsteinplaats. Aan de rand van de stad, maar wel verbonden met Rotterdam. Dat is waar Ommoord voor staat. Voor tweeverdieners of jonge gezinnen is Ommoord wellicht de juiste omgeving om een familie te stichten of rustig te genieten van de Rotterdamse natuur.

Appartement huren in Rotterdam Ommoord