Wonen in Hoek van Holland

Hoek van Holland huis kopen

Wat heeft wonen in Hoek van Holland te bieden?

Hoek van Holland is te vinden in het letterlijke hoekje van Zuid-Holland, gelegen aan de Noordzee. Hoek van Holland valt officieel onder gemeente Rotterdam. Het is een plek waar mensen van heel regio Rotterdam naar toe komen om te genieten van de duinen, het strand en de vele activiteiten om het gebied heen.

Hoek van Holland heeft een adembenemende kustlijn, mooie stranden en schitterende duinen waar mensen van heel regio Rotterdam voor afreizen om van te genieten. Het is een perfecte locatie voor mensen die ervan houden om veel buiten te zijn en van de natuur te genieten. Echte sporters kunnen in Hoek van Holland genieten van watersportactiviteiten, zoals windsurfen, kitesurfen of kajakken. Voor de minder sportieve mensen onder ons is bruin bakken op het lang uitrekte strand ook prima vertoeven.

Hoek van Holland heeft in het centrum maar ook aan de kust veel restaurants, cafés en winkels. De strandtentjes hebben een uitgebreid aanbod waaronder verse vis of natuurlijk een patatje voor na het zwemmen in de zee. Er is ook een uitgebreid aanbod aan cultuur, waaronder de vele musea. Hoek van Holland had in de Tweede Wereldoorlog een significante rol in het verdedigen van de westerse flank van Nederland. Daarom zijn er tussen de duinen vele bunkers en andere oorlogsgebouwen te vinden. Sommige van deze bunkers zijn te bewonderen als bezoekers en omgetoverd tot een museum.

Wonen in Hoek van Holland

Wonen in Hoek van Holland betekent ook verbonden zijn met Rotterdam. Hoek van Holland is dankzij de ‘Hoekse Lijn’, een metrolijn tussen Hoek van Holland en Rotterdam, goed verbonden met de grote stad. Je kunt hierdoor genieten van het rustige strandleven in Hoek van Holland en tegelijkertijd van het dynamische stadsleven van Rotterdam. Naast Rotterdam is Hoek van Holland ook goed verbonden met Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en het Westland. Zo zijn de mogelijkheden voor uitjes eindeloos!

Of je nu een huis of appartement zoekt in Hoek van Holland, het aanbod is erg divers. Naast de strandhuisjes zijn er vele woonwijken en flatgebouwen met appartementen voor jonge gezinnen of juist mensen die willen genieten van hun oude dag. Hoek van Holland zit niet stil. Zo worden er steeds nieuwe woonwijken gebouwd. Hierdoor bestaat het woonaanbod van Hoek van Holland voor de helft uit huizen die na 2010 zijn gebouwd.

Hoek van Holland strand